A vegán töltött
cukkini egy könnyű és ízletes étel, amely tökéletes választás lehet a nyári
hónapokban. A recept egyszerű, és bárki könnyedén elkészítheti otthon. A
recept fő összetevői a cukkini, a gomba, a hagyma, a paradicsom és a
zabpehely. Először is vágjuk ketté a cukkinit hosszában, majd kanalazzuk ki a
magjait. Ezt követően pirítsuk meg a gombát és a hagymát egy serpenyőben
olajon, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott
fokhagymát. Ezek után keverjük össze az egészet egy tálban a zabpehellyel.
Töltsük meg ezt az ízesített töltelékkel a kivájt cukkiniket, majd tegyük egy
sütőpapírral bélelt tepsibe. Öntsünk alá egy kevés vizet, majd fedjük le
fóliával és süssük 180 fokon kb. 30 percig. A vegán töltött cukkini nagyon
gazdag ízekben és tápanyagokban, így remek választás lehet egy könnyű ebéd
vagy vacsora során. Ráadásul gluténmentes és alacsony kalóriatartalmú is, így
diétázóknak is ideális választás lehet. Próbáld ki te is ezt az egyszerű és
finom receptet otthon, és fedezd fel a vegán ételek világát!