Két kép összeszerkesztése

A kép a képben szerkesztést azokkal a képszerkesztő programokkal tudod megcsinálni, amelyek képesek a rétegek kezelésére. A rétegek azért fontosak, mert a különböző képeket egymástól függetlenül lehet így szerkeszteni, mozgatni. Rétegek kezelésére alkalmas a Photoshop, ez a program a legismertebb, a neve szinte egyet jelent a képszerkesztéssel. 

Ma már rengeteg ingyenes megoldás közül tudsz választani. Elsőként ingyenes online kép a képben szerkesztőket mutatok, utána letölthető ingyenes programot.

Két kép összeszerkesztése: Photopea

Ahogy a neve is mutatja, a hasonló a Photohophoz. A tudása kiemeli a sok-sok online képszerkesztő program közül és mindezt ingyen adják. 

Lépj a Photopea.com-ra, majd húzd be a képeket a szerkesztőfelületre. A jobb oldalon látod a rétegeket. Ha több képet behúzol, akkor több rétegként jelenik meg.

Az a réteg látszik, amely legfelül van. Ha a felül lévő réteg kisebb, mint az alatta lévő, akkor nem takarja ki teljesen, látszik valamennyi az alatta lévőből is.

Ahhoz, hogy a felső kép mellet látszódjon az alsóból is, el kell tüntetni belőle. Erre való a maszkolás. 

Az alábbi példában két képet húztam be a szerkesztőfelületre. A háttérben egy szakadék, az előtérben egy hölgy éppen ugrik a tengerparton. Úgy szerkesztem a képet, mintha a hölgy leugrott volna a szakadékból és éppen a levegőben van.

Két kép összeszerkesztése

Elsőként lecsökkentem a méretét, majd az átlátszóságot (opacity) csökkentve beállítom a megfelelő helyre.

Két kép összeszerkesztése

Arra ügyelni kell, hogy mindig a kiválasztott réteget tudod szerkeszteni.

Két kép összeszerkesztése

Ha megvan a megfelelő hely, akkor visszaállítom az átlátszóságot, majd hozzáadok egy Raszter Maszkot. Ekkor egy Raszter Maszk jelenik meg az aktív réteg mellett. Kattints a raszter maszkra, hogy ez legyen aktív. Ekkor a maszkot tudod szerkeszteni.

Két kép összeszerkesztése

Válaszd az eszközök közül az ecsetet és kattints a fekete színre. A fekete színnel eltünteted a raszter maszkot, a fehér színnel láthatóvá teszed.

Két kép összeszerkesztése
Két kép összeszerkesztése
Két kép összeszerkesztése

Az egérrel töröld ki a nem szükséges részleteket. Kész is a kép. Minél alaposabban törlöd ki a képrészleteket, annál szebb lesz a kép. 

Két kép összeszerkesztése: Pixlr

Megmutatom a fenti módszert Pixlr-ben is. Nagyon hasonló a Photopea-hoz, de ebben van automatikus háttér eltávolítás. Ezért ha nem akarod külön körülvágni, egyszerűen csak tüntesd el a hátteret. 

Lépj a pxlr.com-ra, majd válaszd az  E, Advanced Editor opciót.Húzd be a képeket a szerkesztőfelületre. Válaszd ki azt a képet, amelynek el akarod tüntetni a hátterét. 

Válaszd a Layer menü AI Auto Mask gombját. A program automatikusan eltünteti a hátteret, a képet a megfelelő pozícióba kell helyezni.

Két kép összeszerkesztése

Ezután File menü Save gomb és el tudod menteni JPG-ben.

Két kép összeszerkesztése: GIMP

A GIMP egy ingyenes, Photoshophoz nagyon hasonló képszerkesztő program. A használata nagyon hasonló a fent bemutatott Photopea-hez, de ez letölthető program. 

Itt is válaszd a maszkolást, majd fesd ki feketével a nem szükséges részleteket.  

Vissza a főoldalra: Fotó szerkesztés

Partnereink:

képszerkesztő

profi képszerkesztő program letöltés ingyen magyarul

Pénztárca rendelés

Vegán pénztárca

esküvői meghívó

hüvelyk cm

méregtelenítés házilag

szívhez szóló szülinapi köszöntő