Online kép háttér eltávolítása

A kép hátterének eltávolításával hangsúlyozod a fénykép tárgyát és el tudod tüntetni a nem jó hátteret, ki tudod emelni a képből a fontos részt.

A háttér eltávolítására és a háttér szerkesztésére vannak automatikus funkciók, a cikk első részében erről írok, a második részében olyan módszereket találsz, amivel az automatikus funkció nem boldogul. Ebben az esetben kézzel, kattintgatva kell kijelölni és eltávolítani a hátteret, vagy a kép egy részletét.

Az átlátszó háttér csak PNG formátumban marad meg, tehát abban kell elmenteni. JPG formátumban fehér háttér jelenik meg. A háttér szerkesztésére olyan képszerkesztő programot kell használni, amely képes a rétegeket kezelni (pl. Photopea, Pixlr, Gimp, Photoshop, Affinity Design stb.)

Online kép háttér eltávolítása: Remove.bg

Csak be kell húzni a képet és automatikusan eltüntetni a hátteret. Egyúttal le is tömöríti és PNG formátumban le lehet tölteni. https://www.remove.bg/ 

Online kép háttér eltávolítása: Photopea

Ha a remove.bg nem ad 100%-os eredményt, akkor egy képszerkesztő program kell, ami képes rétegeket is kezelni és fejlettebb funkciói is vannak. Nem kell megijedni, rengeteg ilyen van a neten, a használatuk gyors és egyszerű Az egyik ilyen a Photopea. Válaszd a Kijelölés menü Mágikus Kijelölés menüpontját, töröld ki a nem kellő részeket, nyomj az OK gombra és máris kész a háttér eltávolítása. Ha másik hátteret akarsz, húzd be a felületre és a kép kitölti az üres részeket. A kész képet a Fájl menü Exportálás mint menüpontjában a PNG-re nyomva tudod elmenteni.

Online kép háttér eltávolítása
Online kép háttér eltávolítása

Online kép háttér eltávolítása:Pixlr

A Pixlr szintén egy ingyenes, fantasztikus tudású online képszerkesztő program. A háttér eltávolítása egyszerű és gyors. A pixlr.com-ra navigálva válaszd az Advanced editor módot, majd a Layer menü AI Auto Mask funkcióját, ami mesterséges intelligenciával támogatott automatikus maszkolást jelent. Magyarul eltávolítja a kép hátterét 🙂 Ezután húzz be a szerkesztőfelületre egy képet és automatikusan mögé teszi be a képet.

Online kép háttér eltávolítása
Online kép háttér eltávolítása

Vissza a főoldalra: Fotó szerkesztés

Partnereink:

képszerkesztő

profi képszerkesztő program letöltés ingyen magyarul

Pénztárca rendelés

Vegán pénztárca

esküvői meghívó

hüvelyk cm

méregtelenítés házilag

szívhez szóló szülinapi köszöntő