A fokhagymamártás
az egyik legnépszerűbb és legízletesebb öntet, amit szinte mindenki szeret.
Nem csak a fokhagyma intenzív ízének köszönhetően, hanem az egyszerű
elkészítésének is. Ha te is szereted a fokhagymamártást, de még sosem
próbáltad otthon elkészíteni, most megmutatom neked, hogyan készíthetsz
tökéletes fokhagymamártást. 1. Hozzávalók: – 1 csésze majonéz – 2-3 gerezd
fokhagyma (zúzva vagy reszelve) – 1 evőkanál citromlé – só, bors ízlés
szerint – friss petrezselyem vagy snidling apróra vágva 2. Elkészítés: – Egy
tálban keverd össze a majonézt, a zúzott vagy reszelt fokhagymát, a
citromlevet és ízlés szerint sózz és borsozz. – Add hozzá az apróra vágott
petrezselymet vagy snidlinget, majd alaposan keverd össze az összetevőket. –
Ha szeretnéd intenzívebb ízűvé tenni a mártást, hagyd állni egy-két órát a
hűtőben, hogy jól összeérjenek az ízek. És voilà, máris elkészült a tökéletes
fokhagymamártás! Használhatod salátákhoz, sült ételekhez vagy akár krumplival
is. Könnyen variálhatod az ízeket is például extra zöldfűszerekkel vagy egy
kis csilivel. Próbáld ki ezt a receptet otthon és garantáltan nem fogsz
csalódni!