Sült Savanyú Káposzta

  Sült savanyú
káposzta receptje A sült savanyú káposzta egy igazán ízletes és tápláló
fogás, amely ideális választás lehet télen az egészséges étkezéshez. A recept
egyszerű, és könnyen elkészíthető otthon is, így akár hétköznapi vacsorának
is tökéletes választás lehet. Hozzávalók: – 1 fej savanyú káposzta – 1 fej
vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 2 evőkanál olaj – só, bors ízlés szerint
Elkészítés: 1. Először vágd fel a káposztát vékony csíkokra, majd a vöröshagymát
és fokhagymát aprítsd fel. 2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd
dobd rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pirítsd meg őket pár percig. 3. Add
hozzá a savanyú káposztát a serpenyőbe, és pirítsd további 10-15 percig, amíg
megpuhul. 4. Közben sózd és borsozd ízlés szerint. 5. Ha szükséges, adj hozzá
egy kevés vizet is, hogy ne égjen le a káposzta. 6. Amikor elkészült, tálald
azonnal tetszőleges körettel vagy húsételek mellé. A sült savanyú káposzta
remek választás lehet akár egy húsmentes nap alkalmával is, hiszen gazdag
rostban és vitaminokban. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon is, és
élvezd az ízek harmóniáját!