Sertés Máj Pörkölt

  A sertés máj
pörkölt egy tradicionális magyar étel, amely könnyen elkészíthető és nagyon
ízletes. A pörkölt alapvetően hagymában párolt, fűszerekkel meghintett hús
vagy belsőség, amelyet lassan főzünk, hogy az ízek jól összeérjenek. Az első
lépés a sertés máj előkészítése. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk kisebb
darabokra. Ezután mehetünk át a hagyma és a fűszerek felaprítására. Egy
lábasban pirítsuk meg a felvágott hagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá az apróra
vágott fokhagymát is. Amikor már üveges a hagyma, tegyük bele a májat és
pirítsuk addig, amíg meg nem barnul. Ezután jöhetnek a fűszerek: só, bors,
paprika, kömény – ezek mind-mind hozzáadják az étel karakteres ízét. Adjunk
még hozzá egy kis vizet is, hogy ne legyen száraz a pörkölt. Lassú tűzön
főzzük addig, amíg a máj megpuhul és az ízek jól összeérnek. Ha szükséges,
még több vizet önthetünk hozzá. Az elkészült sertés máj pörköltet tálalhatjuk
rizzsel, tésztával vagy akár friss kenyérrel is. Jó étvágyat!