Almás Leveles Tészta

  Az almás leveles
tészta egy isteni finom desszert, amely egyszerűen elkészíthető otthon is. A
recept alapja a vékonyra kinyújtott leveles tészta, amelyet finom almás
töltelékkel töltünk meg. A végeredmény egy ropogós és édes sütemény, amely
tökéletes választás lehet akár a hétköznapi desszertek sorába, akár ünnepi
alkalmakra is. A recept lépéseit könnyedén követheted, ha beszerezel egy
csomag készen kapható leveles tésztát és friss almát. Első lépésként tedd előmelegíteni
a sütőt 180 fokra. Közben hámozz meg néhány almát, vágd apró kockákra és tedd
egy edénybe. Adj hozzá cukrot, fahéjat és citromlevet ízlés szerint. Miután
elkészült az almás töltelék, vedd elő a leveles tésztát és vágd fel kisebb
téglalap alakú darabokra. Rakj minden darabra egy keveset az
almástöltelékből, majd tekerd fel őket és helyezd őket sütőpapírral bélelt
tepsibe. Végül kend meg a tekercseket felvert tojással és szórd meg
nádcukorral. Süsd őket aranybarnára kb. 20-25 perc alatt. Az elkészült almás
leveles tésztákat még langyosan tálald és ha kedved van, mellé adhatsz egy
kis vaníliafagyit vagy tejszínhabot is. Reméljük élvezni fogod ezt az
ínycsiklandó desszertet! Jó étvágyat!