A sárga szilva egy
nagyon finom és tápláló gyümölcs, amely rendkívül sokféle módon
felhasználható. Az édes, savanykás ízvilágú gyümölcsöt nyersen is
fogyaszthatjuk, de kiváló alapanyag lehet lekvárok, dzsemek, szörpök és
sütemények készítéséhez is. 1. Első lépésként válasszunk megfelelően érett
sárga szilvát a vásárláshoz vagy a gyűjtéshez. A legjobb, ha megkérdezzük a
helyi piac árusát vagy a termelőt, hogy mikor érik a legjobb minőségű
gyümölcsök. 2. Miután beszereztük a szilvát, mossuk meg alaposan és
távolítsuk el a magokat. Ezután már használhatjuk frissen vagy elkészíthetjük
a különféle finomságokat belőle. 3. Ha lekvárt vagy dzsemet szeretnénk
készíteni a sárga szilvából, akkor adjunk hozzá cukrot és citromlevet egy
lábasba és forraljuk össze az összetevőket, majd keverjük bele a szilvát és
főzzük addig, amíg besűrűsödik az állaga. 4. Ha inkább süteményeket vagy
desszerteket szeretnénk elkészíteni sárga szilvából, akkor próbáljuk ki
például egy finom pite vagy muffin receptjét hozzáadva ehhez az ínycsiklandó
gyümölcsökhöz. 5. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a sárga szilva
rendkívül gazdag C-vitaminban és rostokban is, így kiválóan támogatja az
immunrendszerünket és segíti az emésztést is. Összességében tehát elmondható,
hogy a sárga szilva egy igazi kincs az egészséges étrendbe illesztve,
valamint rendkívül sokoldalú és finom alapanyag lehet különféle ételek
elkészítéséhez. Érdemes kipróbálni ezt az ínycsiklandó gyümölcsöt és élvezni
annak zamatait egész évben!