Palacsinta Tej Nélkül

  A palacsinta az
egyik legnépszerűbb reggeli vagy desszert, amit könnyedén elkészíthetünk
otthon is. Azonban mi van akkor, ha éppen elfogyott a tej a hűtőben, vagy
valaki laktózérzékeny és nem fogyaszthat tejtermékeket? Szerencsére van
megoldás: a palacsinta elkészíthető tej nélkül is! Ehhez szükséged lesz
lisztre, tojásra, vízre és egy kevés olajra vagy vajra. A víz helyett akár
mandulatej vagy rizstej is használható, hogy még ízesebb legyen a palacsinta.
A recept egyszerű: keverj össze 1 csésze lisztet, 1 csésze vizet és 1 tojást
egy tálban, majd add hozzá egy kis olajat vagy vajat. A tészta állaga nem
lesz olyan krémes és szaftos, mint ha tejet használnál, de így is finom
palacsintát készíthetsz. Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, majd önts
bele egy kis tésztát. Süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd töltsd meg
kedvenc lekvároddal, csokoládéval vagy akár gyümölccsel. Így egyszerűen
elkészítheted a kedvenc reggelidet vagy desszertedet akár tej nélkül is!
Próbáld ki ezt az alternatív receptet és élvezd a finom palacsintát bármikor!