A Caputo élesztő
egy prémium minőségű, olasz cég által gyártott élesztő, melyet főként pizza
tészta készítésére használnak. Ez az élesztő segít abban, hogy a tészta
könnyű és levegős legyen, valamint ideális állagú pizzát készíthessünk. Az
első lépés a Caputo élesztő használata során az, hogy feloldjuk a száraz
élesztőt langyos vízben. Fontos, hogy a víz ne legyen túl meleg, mert ez
elpusztíthatja az élesztőt. Miután feloldódott az élesztő, hagyjuk állni pár percig,
hogy habosodjon. Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval (liszt, só,
olívaolaj) és adjuk hozzá az élesztős vizet. Gyúrjuk össze a tésztát alaposan
és hagyjuk pihenni egy meleg helyen legalább egy órán keresztül. A Caputo
élesztő segítségével a tészta könnyedén meg fog dagadni és levegős lesz.
Miután megkelt a tészta, formázzuk meg pizzalappá és tegyük rá a kedvenc
feltéteinket. Süssük előmelegített sütőben addig, amíg a szélek aranyszínűek
nem lesznek. Összességében elmondható, hogy a Caputo élesztő segítségével
könnyedén elkészíthetünk tökéletes pizzát otthon is. Ne aggódjunk, ha kezdők
vagyunk a konyhában, hiszen ez az élesztő garantáltan segíteni fog abban,
hogy profi szakácsokká váljunk!