Vajon Párolt Brokkoli

  A párolt brokkoli
egy egészséges és könnyen elkészíthető zöldségétel, amely sokféle módon
felhasználható a konyhában. A brokkoli gazdag rostokban, vitaminokban és
ásványi anyagokban, így rendkívül jótékony hatással lehet az egészségre. A
párolt brokkoli elkészítése nagyon egyszerű. Először mossuk meg alaposan a
brokkolit, majd vágjuk rózsákra. Egy lábasban forraljunk fel annyi vizet,
hogy ellepje a brokkolit. Adjunk hozzá egy kevés sót és várjuk meg, míg a víz
felforr. Ezután helyezzük bele a brokkolit és pároljuk 5-7 percig, attól
függően, hogy mennyire szeretnénk ropogósra vagy puha állagra elkészíteni. A
párolt brokkoli számos módon fogyasztható. Lehet salátákba keverni,
köreteként tálalni húsok mellé vagy akár levesekbe is belefőzni. Ízesíthetjük
sóval, borssal, fokhagymával vagy citromlével is. Összességében a párolt
brokkoli remek választás lehet egy egészséges és tápláló étkezés részeként.
Próbáljuk ki ezt az egyszerű receptet otthon is, hogy változatosabbá tegyük
az étrendünket és jól tápláltak maradjunk mindennap!