A tteokbokki egy
hagyományos koreai étel, amelyet főleg rizslisztből készült rizskakukkal
készítenek. Ez az étel egy igazi népszerűség Koreában, és könnyen otthon is
elkészíthető. A tteokbokki elkészítése egyszerű, és csak néhány alapvető
összetevőre van szükség hozzá. Először is, szerezd be a rizskakukat (tteok) a
helyi ázsiai élelmiszerboltból vagy online. Emellett szükséged lesz gochujang
nevű fűszeres paprikakrémre, sóra, cukorra és vizre. Először is, áztasd be a
rizskakukat hideg vízbe legalább 30 percre. Közben keverd össze a gochujangot
egy kis vízzel egy lábasban, majd add hozzá a sót és a cukrot. Melegítsd fel
az egészet, majd tedd bele a rizskakukat. Főzd az egészet közepes lángon
addig, amíg a rizskakuk megpuhulnak és besűrűsödik a szósz. Fontos, hogy
időnként keverjük meg az ételt, hogy ne égjen le az alja. Ha elkészült,
tálald tálban megszórva pirított szezámmaggal vagy zöldhagymával. A
tteokbokki pikáns ízvilága és ragacsos textúrája garantáltan elvarázsol majd
téged is! Próbáld ki otthon ezt a könnyen elkészíthető és finom koreai ételt!