Töltött Cukkini Darált Hússal És Rizzsel

  A töltött cukkini
egy egyszerű, de ízletes étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
recept alapján cukkinit kell feldarabolni és kikaparni a magházát, majd egy
ízes darált hús-rizs keverékkel kell megtölteni. Először is válasszunk ki
egészséges és friss cukkinit a recepthez. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk
ketté hosszában és kanalazzuk ki a magokat. A magházat ne dobjuk ki, mert azt
is felhasználhatjuk a töltelék elkészítéséhez. Egy serpenyőben pirítsunk meg
egy hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst
és süssük át. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal és
oregánóval. Keverjük hozzá a rizst és a felaprított cukkini belsejét, majd
öntsünk rá egy kevés vizet vagy húslét. Az elkészített tölteléket kanalazzuk
a cukkinibe, majd helyezzük őket egy tepsibe. Öntsünk alá kevés vizet vagy
paradicsomszószt, majd fedjük le alufóliával. Süsse előmelegített sütőben kb.
30-40 percig, vagy amíg a cukkini megpuhul. A töltött cukkinit frissen
tálalva nagyon finom, de akár másnap is meg lehet enni melegítve. Ez az étel
nemcsak laktató és ízletes, hanem egészséges is, mivel sok zöldséget
tartalmaz. Próbálja ki ezt az egyszerű receptet otthon és garantáltan elnyeri
családja és barátai tetszését!