A szódabikarbóna
sokoldalú felhasználási lehetőségeiről már sokan hallhattak, de talán kevesen
tudják, hogy a konyhai csodaszer remekül bevethető a paradicsomokkal
kapcsolatban is. A szódabikarbóna segítségével ugyanis könnyedén
megszabadulhatunk a paradicsomok kellemetlen kesernyés ízétől. Először is, ha
felkarikázzuk a paradicsomokat és megszórjuk őket egy kevés
szódabikarbónával, majd hagyjuk állni pár percig, majd alaposan mossuk le
őket vízzel, csodás eredményt érhetünk el. A szódabikarbóna ugyanis
hozzájárul ahhoz, hogy a paradicsomok íze édesebbé váljon, miközben
megszabadulunk a kesernyés utóíztől. Ha pedig szeretnénk megelőzni azt, hogy
a paradicsomok fényesek és szépek maradjanak hosszabb ideig, érdemes egy kis
szódabikarbónát hozzáadni a mosáshoz. Ehhez csupán tegyünk egy kevés
szódabikarbónát az öblítő rekeszbe vagy közvetlenül a mosószerhez, és máris
élvezhetjük a szebb kinézetű paradicsomokat. Összességében tehát
elmondhatjuk, hogy a szódabikarbóna valóban sokoldalú konyhai segítség lehet
számunkra, amelynek segítségével könnyedén javíthatunk a paradicsomok ízén és
külső megjelenésén is. Érdemes tehát kipróbálni ezt az egyszerű trükköt, hogy
még finomabb és szebb paradicsomos ételeket készíthessünk otthonunkban.