Sütőben Sült Savanyú Káposzta Recept

  A sütőben sült
savanyú káposzta egy igazán finom és egyszerűen elkészíthető étel, mely remek
választás lehet a hideg téli estéken. Ráadásul egészséges is, hiszen tele van
vitaminokkal és rostokkal. A recept lépéseit követve bárki könnyedén
elkészítheti ezt az ízletes fogást. Először is vágjunk fel egy fej savanyú
káposztát vékony csíkokra, majd öblítsük át hideg vízzel, hogy enyhítsük az
erős savanyúságát. Ezután csepegtessük le a felesleges vizet, majd keverjük
össze egy tálban olívaolajjal, sóval, borssal és fűszerekkel ízlés szerint.
Az ízesített káposztát terítsük ki egy sütőtálba, majd tegyük előmelegített
sütőbe és süssük 180 fokon kb. 30-40 percig, vagy amíg aranybarnára pirul.
Időnként keverjük át a káposztát, hogy egyenletesen süljön meg. Amikor
elkészült, tálalhatjuk magában vagy köretként húsok mellé. A sütőben sült
savanyú káposzta igazi csemege lehet az egész családnak, ráadásul nagyon
gazdaságos és könnyen beszerezhető alapanyagokból áll. Reméljük, hogy kedvet
kaptál ehhez az egyszerű és finom recepthez, próbáld ki te is otthon és
élvezd az ízek harmóniáját!