A sült savanyú
káposzta hússal egy igazán ízletes és laktató étel, amely a téli hónapokban
különösen jól esik. A savanyú káposzta karakteres íze kiválóan passzol a
szaftos húshoz, és együtt egy igazi ínyencségként szolgálhatják fel az
étkezéshez. Ahhoz, hogy elkészítsük ezt az ételt, először is szükségünk lesz
savanyú káposztára és húsra. A húst lehet sertés-, marha- vagy csirkemell is,
attól függően, hogy milyen ízvilágra vágyunk. A savanyú káposztát alaposan át
kell mosni, majd lecsöpögtetni. Ezután jöhet a hús elkészítése. Először
pirítsuk meg a hús darabokat kevés olajon, majd adjuk hozzá a felaprított
vöröshagymát és fokhagymát. Süssük addig, amíg a hús megkapja a szép
aranybarnás színt. Amikor elkészült a hús, adjuk hozzá a savanyú káposztát,
valamint némi vízet vagy alaplevet. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal,
köménnyel és babérlevéllel. Hagyjuk rotyogni legalább 30 percig, hogy
összeérjenek az ízek. Végül tálaljuk az ételt friss kenyérrel vagy rizzsel,
esetleg tejföllel megszórva. Az elkészült sült savanyú káposzta hússal
tökéletes választás lehet egy hideg téli napra, hiszen laktató és tápláló
egyben. Reméljük, hogy kedvet kaptál az elkészítéséhez és hamarosan te is
élvezheted ezt az isteni fogást! Jó étvágyat kívánunk!
