Sült Körte

  A sült körte egy
egyszerű és finom desszert, amely ideális választás lehet hűvös őszi estékre.
Sokan talán még nem próbálták ezt az ételt, pedig nagyon egyszerű
elkészíteni. Először is válasszunk érett körtéket, amelyeknek még keménynek
kell lenniük, de már édes ízűek. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe és
távolítsuk el a magházat. Ezután helyezzük a körtéket egy tepsibe, és szórjuk
meg cukorral és fahéjjal ízlés szerint. A körték tetejét tehetjük akár vajjal
vagy mézzel is, hogy még ízletesebb legyen az étel. Süthetjük előmelegített
sütőben kb. 30-40 percig, amíg a körték megpuhulnak és aranybarna kéreg
képződik a tetejükön. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni az ételt, akár
fahéjas vaníliafagylalttal vagy pirított dióval is tálalhatjuk. A sült körte
tökéletes választás lehet egy vacsora utáni desszertnek vagy akár egy
különleges alkalmakra is. Összességében a sült körte egyszerű, de ízletes
desszert, amely könnyen elkészíthető otthon is. Érdemes kipróbálni ezt az
egészséges és finom ételt, mely garantáltan elnyeri majd családunk és
barátaink tetszését is.