Shawarma Recept

  A shawarma egy
közkedvelt, közel-keleti eredetű étel, amelynek elkészítése egyszerű és
ízletes. Ez a recept arra szolgál, hogy otthon is könnyedén elkészítsd ezt a
finomságot. 1. Először is szükséged lesz egy jó minőségű marhahúsra vagy
csirkemellre. Vágd vékony csíkokra a húst, majd tedd egy tálba. 2. Keverj
össze egy fokhagymát, sót, borsot, cayenne borsot, fahéjat és koriandert egy
kis tálban. Ez lesz az ízesítő keverékünk. 3. Önts egy kis olívaolajat a húsra,
majd szórd rá az ízesítő keveréket. Jól keverd össze, hogy mindenhol
eloszlassa az ízeket. 4. Melegíts fel egy serpenyőt közepes-halvány lángon,
majd süsd meg a húst körülbelül 5-7 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna
nem lesz. 5. Amíg sül a hús, készítsd el az öntetet. Keverj össze joghurtot,
citromlevet, fokhagymát és petrezselymet egy kis tálban. 6. Melegíts fel egy
pitát vagy laffát a sütőben vagy mikrohullámú sütőben. 7. Ha minden készen
áll, rakd össze a shawarmát: helyezd a pitára vagy laffára a sült húst, majd
locsold meg az öntettel és díszítsd friss zöldségekkel (pl. uborka,
paradicsom). És már kész is van a finom shawarma! Egyszerű és gyors étel,
amely ideális választás lehet egy rohanós hétköznapon vagy egy baráti
összejövetelen is. Próbáld ki otthon ezt az ínycsiklandó receptet!