A sertésmáj
pörkölt egy ízletes és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető otthon is. A
pörkölt egy hagyományos magyar étel, amelynek alapja a húsfélék és zöldségek
lassú főzése, így a pörköltnek intenzív íze és krémes textúrája lesz.
Elkészítéséhez először vágd apró kockákra a sertésmájat, majd pirítsd meg egy
serpenyőben kevés olajon vagy zsíron. Adj hozzá apróra vágott vöröshagymát,
fokhagymát és paprikát, majd pirítsd tovább pár percig. Ezt követően öntsd
fel kevés vízzel, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és
pirospaprikával. Lassú tűzön főzd addig, amíg a máj megpuhul és összeérnek az
ízek. Ha szükséges, közben pótolj vizet. A pörköltet tálalhatod friss
kenyérrel vagy rizzsel, esetleg savanyúsággal. A sertésmáj pörkölt gazdag
fehérjeforrás és vitaminokban is gazdag étel, amelyet egyszerűen
elkészíthetsz otthon is. Kísérletezz bátran a fűszerezéssel és a
hozzávalókkal, hogy megtaláld a saját ízlésednek legmegfelelőbb verziót!