A savanyú káposzta
leves húsos verziója egy igazi ínyencség, ami télen is felmelegíthet
bennünket és tele van tápértékkel. Ez a tradicionális magyar étel sokak
kedvence, és könnyen elkészíthető otthon is. Először is, válasszunk ki egy jó
minőségű savanyú káposztát, amit alaposan mossunk meg és vágjunk apró
darabokra. Egy lábasban pirítsunk meg apróra vágott hagymát kevés olajon,
majd adjuk hozzá a káposztát és pároljuk pár percig. Ezután öntsünk fel annyi
vizet, hogy ellepje a káposztát, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval,
borssal, köménnyel és babérlevéllel. Adjunk hozzá néhány szelet kolbászt vagy
füstölt húst (pl. tarja vagy szalonna), hogy gazdagabb ízt kapjon a levesünk.
Főzzük lassú tűzön addig, amíg a káposzta megpuhul és összeérnek az ízek. Ha
szükséges, tegyünk hozzá még vizet és időnként keverjük meg. Végül adjunk
hozzá egy kevés ecetet vagy citromlevet a leveshez, hogy kiemelje a savanykás
ízt, majd tálaljuk forrón, esetleg tejföllel vagy friss kenyérrel. Ez a
savanyú káposzta leves hussal egy igazi magyar klasszikus étel, ami
garantáltan felmelegít télen és jóllakat bennünket. Próbáljátok ki ti is
otthon!