A savanyú káposzta
darált hússal egy igazán ízletes és tápláló étel, amely a magyar konyha egyik
klasszikusa. A savanyú káposzta jellegzetes savanykás íze tökéletesen
harmonizál a szaftos darált hússal, így egy igazi ínyencség születik.
Elkészítése egyszerű, csak néhány alapanyagra van szükségünk: savanyú
káposzta, darált hús (lehet sertés vagy marha), vöröshagyma, fokhagyma, só,
bors, paprika és tejföl. Először a hagymát dinszteljük meg kevés olajon, majd
adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. Ezután jöhet rá a finomra vágott
káposzta, amit pároljunk puhára. Fűszerezzük sóval, borssal és paprikával
ízlés szerint, majd öntsünk hozzá egy kevés vizet és főzzük puhára. Ha
elkészült, tálaljuk tejföllel és friss kenyérrel. Az illata már messziről
csalogató lesz, és az íze sem fog csalódást okozni. A savanyú káposzta darált
hússal igazi kényeztetés az ízlelőbimbóknak, ráadásul nagyon laktató is.
Összességében tehát a savanyú káposzta darált hússal egy könnyen elkészíthető
és nagyszerűen ízesített étel, amely mindenki kedvence lehet. Próbálja ki Ön
is otthon, garantált sikert fog aratni vele!