A rizsgolyók egy
remek és egyszerűen elkészíthető desszert, amelyet gyakran gyerekeknek
készítenek, de felnőtteknek is kiváló nasinak vagy desszertnek számítanak. A
rizsgolyó recept alapja általában a puffasztott rizs, amelyet egy ragacsos
öntettel összekeverve formálunk golyókra. Az alap recept nagyon egyszerű: egy
tálban összekeverünk puffasztott rizst és olvasztott csokoládét vagy vajat,
majd formázunk belőle golyókat. Ezt követően lehetőségünk van további
hozzávalókkal gazdagítani a rizsgolyókat: például kókuszreszelékkel,
mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel vagy akár chilivel is ízesíthetjük őket. A
rizsgolyók elkészítése tehát rendkívül gyors és egyszerű, ráadásul számtalan
variációban készíthetjük el őket a saját ízlésünk szerint. Ideálisak
bulikhoz, gyerekzsúrokhoz vagy akár csak egy kis nasihoz is. Próbáljátok ki
ti is otthon, garantáltan nagy sikere lesz!