Rakott Gomba

  A rakott gomba egy
egyszerű, de ízletes étel, ami gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A recept
alapja a friss gombafejek, amiket először meg kell tisztítani és
felszeletelni. Ezt követően egy serpenyőben kevés olajon vagy vajon
megpirítjuk őket, ízesítésként hozzáadhatunk fokhagymát, vöröshagymát vagy
akár bacon-t is. A következő lépés a rakott gomba összeállítása. Egy tálba
rétegezzük a pirított gombát, lehetőség szerint sajttal és tejföllel is. A
tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, hogy ropogós
legyen a sütés után. Végül betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje
meg nem pirul. Ez általában kb. 20-30 percet vesz igénybe. Amikor kész, ki
kell venni a sütőből és pár percig pihentetni, hogy ne égesse le senki a
száját. A rakott gomba tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához vagy
akár vendég fogadásához is. Egyszerűen elkészíthető és bármilyen hozzávalóval
variálható az íze. Próbáljátok ki ti is ezt a finom ételt!