A pisztráng sütése
sütőben egy egyszerű és ízletes módja annak, hogy otthon elkészítsük ezt a
finom halfélét. Ha nem szeretnénk a konyhában a serpenyőt hevíteni és
szagokat okozni, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Először is
válasszunk friss és tiszta pisztrángot a helyi halpiacon vagy közértben.
Mossuk meg alaposan, majd vágjunk bele néhány bemetszést, hogy a fűszerek és
ízesítők jobban behatoljanak. A következő lépésben készítsünk elő egy tepsit
vagy sütőformát, amibe bele tudjuk helyezni a pisztrángot. Kenjük be
olívaolajjal vagy vajjal, majd szórjuk meg sóval, borssal, friss
fűszernövényekkel (pl. rozmaringgal, kakukkfűvel) és citromkarikákkal. Az
előmelegített sütőbe helyezzük a pisztrángot, és süssük kb. 15-20 percig,
attól függően hogy milyen vastag a halhús. Ha szép aranybarna kéreg képződik
rajta, akkor már kész is lehet. Köretnek salátát vagy párolt zöldségeket
ajánlhatunk hozzá, valamint friss citromkarikák is ízlés szerint adhatók
mellé. Remélhetőleg ezekkel az egyszerű lépésekkel kedvet kaptál te is a
pisztráng sütéshez sütőben! Ne feledd, hogy minél frissebb a hal, annál
finomabb lesz az elkészült fogás. Jó étvágyat kívánok!