A mézes dió egy
igazán finom és egyszerűen elkészíthető sütemény, amely tökéletes választás
lehet bármilyen alkalomra. A mézes dió készítése során nemcsak az ízélmény
lesz fantasztikus, de a ház finom illata is átjárja majd a lakást. Ahhoz,
hogy elkezdjük a mézes dió készítését, először is össze kell gyűjtenünk az
alapanyagokat. Szükségünk lesz mézre, dióra, lisztre, tojásra, vajra,
szódabikarbónára és fűszerekre (pl. fahéj, szegfűszeg). Ha minden hozzávalót előkészítettünk,
akkor már neki is állhatunk a tésztának. Először keverjük össze a lisztet és
a szódabikarbónát egy tálban. Ezután adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a
mézet és a fűszereket. Keverjük össze alaposan, majd jöhet bele a tört dió
is. Amikor már homogén masszát kapunk, hagyjuk pihenni legalább fél órát. A
pihentetés után formázzunk diónyi golyókat a tésztából, és helyezzük őket
sütőpapírral borított tepsire. Nyomkodjuk meg őket egy kicsit laposabbra,
majd tegyük őket előmelegített sütőbe 180 fokra. Süsük addig, amíg aranybarna
nem lesz a teteje. Amikor elkészültek a mézes diók, hagyjuk őket kihűlni egy
picit a tepsiben, majd óvatosan vegyük ki őket, hogy teljesen kihűlhessenek.
A végeredmény egy omlós és ízletes sütemény lesz, amely garantáltan elnyeri
majd mindenki tetszését. Remélem kedvet kaptál te is a mézes dió
készítéséhez! Ne feledd, hogy ezek az apró sütemények tökéletes vendégvárók
vagy ajándékok is lehetnek az ünnepek alkalmával. Jó sütést!
