Mexikói Kukorica Leves

  Mexikói kukorica
leves – a tökéletes nyári étel Az egzotikus és ízletes mexikói kukorica leves
egy igazi kulináris élmény, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. A
friss kukoricából és egyéb ízesítőkből álló leves nemcsak finom, de rendkívül
tápláló is. Az alábbiakban bemutatom nektek a mexikói kukorica leves
receptjét lépésről lépésre: 1. Először gyűjtsük össze az alapanyagokat: friss
kukorica, hagyma, fokhagyma, zöldségleves alaplé, chilipaprika, tejszín,
lime-lé és friss petrezselyem. 2. A kukoricát hámozzuk meg és vágjuk le a
szemeket a csövéről. 3. Egy serpenyőben pirítsuk meg a felaprított hagymát és
fokhagymát olajon. 4. Adjuk hozzá a kukoricát és pirítsuk további 5-7 percig.
5. Öntsük hozzá az zöldséglevest és forraljuk fel. 6. Keverjük bele a
tejszínt és adjunk hozzá chilipaprikát ízlés szerint. 7. Sózzuk, borsozzuk és
főzzük további 15-20 percig, amíg a kukorica megpuhul. 8. Tálalás előtt
adjunk hozzá lime-lét és friss petrezselymet. Érdemes kísérletezni az ízekkel
és az adagokkal, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő
változatot. Az elkészült mexikói kukorica levest lehet hidegen vagy melegen
tálalni, így tökéletes választás lehet egy könnyű nyári vacsora vagy ebéd
során. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerűen elkészíthető és fantasztikusan
finom ételt, garantálom, hogy nem fogtok csalódni!