Lencse Főzése

  A lencse egy
nagyszerű hüvelyes, amely számos táplálkozási előnnyel rendelkezik. Gazdag
fehérjében, rostban, vasban és más fontos tápanyagokban, így a főzése ideális
választás lehet a vegetáriánusok és vegánok számára. Az első lépés a lencse
főzéséhez az, hogy alaposan megmossuk a lencsét. Ez segít eltávolítani az
esetleges szennyeződéseket vagy kavicsokat. Majd áztassuk be legalább egy
órára hideg vízbe. Ezáltal gyorsabban megfő és könnyebben emészthető lesz.
Amikor elkészítjük az ételt, tegyük fel a lábosba a leszűrt lencsét és
öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Adjunk hozzá egy csipet sót és
kezdjük el főzni közepes lángon. Ha hab keletkezik a tetején, azt szedjük le,
mert az azt jelenti, hogy a lencse még nem tiszta. Ha puha és folyós állagúra
főtt, kóstoljuk meg és ízlés szerint adjunk hozzá fűszereket vagy
zöldségeket. A lencsét párolt zöldségekkel vagy rizzsel is tálalhatjuk, így
változatossá téve az ételt. Összességében tehát a lencse főzése egyszerű és
gyors módja annak, hogy tápláló ételeket készítsünk otthon. Próbáljátok ki ti
is ezt az egészséges és finom alapanyagot!