A lazacpisztráng
egy finom halfajta, melyet különleges ízvilága miatt sokan kedvelnek. A
sütése pedig egyszerű és gyors módja annak, hogy az étkezésünket feldobjuk
egy kis egészséges omega-3 zsírsavval. Először is fontos megemlíteni, hogy a
lazacpisztrángot érdemes frissen beszerezni, lehetőleg halszaküzletből vagy
halpiacon. A friss halnak élénk színű, tiszta szeme és friss szaga van. A
sütés során fontos figyelembe venni a hal méretét. A legpraktikusabb módszer
a lazacpisztráng filézése, így könnyebben és gyorsabban megsül, valamint
könnyebb eltávolítani a csontokat. A lazacpisztránt elősütés nélkül is
elkészíthetjük. Először sózzuk és borsozzuk meg a filét, majd egy serpenyőben
kevés olajon kapcsoljuk meg mindkét oldalát néhány percig. Ha szeretnénk
pikánsabb ízt adni neki, akkor fűszerezhettük bátran. Amikor már kívülről
enyhén megpirult, akkor ideje megsütni. Ez lehet sütőben vagy serpenyőben
történhet. A sütési idő általában 10-15 perc között van, attól függően, hogy
mennyire szeretnénk átsütni a halat. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy
elkészült-e a pisztrángunk, akkor használhatunk hozzá húshőmérőt is. Ha eléri
a 56-60 Celsius fokot belül, akkor már biztonságosan fogyasztható. A sült
lazacpisztráng remek választás lehet egy egészséges és ízletes vacsorához.
Kísérjük salátával vagy párolt zöldségekkel, és élvezzük az egyszerűségét és
ízét!