A lazacpisztráng
filé egy finom és egészséges halétel, amely könnyen elkészíthető otthon is. A
filézett halat lehet grillezni, sütni vagy akár pácolni is. Most megosztok
veletek egy egyszerű és ízletes lazacpisztráng filé receptet, lépésről
lépésre. Hozzávalók: – 4 db lazacpisztráng filé – só – bors – friss citromlé
– fokhagyma (opcionális) – friss petrezselyem Elkészítés: 1. Először mossuk
meg alaposan a lazacpisztráng filéket, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel.
2. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukat ízlés szerint. 3. Ha szeretnénk,
dörzsöljünk rájuk néhány zúzott fokhagymagerezdet is. 4. Melegítsünk fel egy
serpenyőt közepes lángon, majd tegyük bele a filéket. Süssük őket 3-4 percig
mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz a külső részük. 5. Ha elkészültek,
locsoljuk meg őket friss citromlével és szórjunk rájuk apróra vágott
petrezselymet. És voilà, már kész is a mennyei lazacpisztráng filé! A halat
kínálhatjuk körettel, salátával vagy akár friss zöldségekkel is. Reméljük,
hogy kedvet kaptatok a recept kipróbálásához, és hamarosan ti is elkészítitek
ezt az isteni fogást otthon! Jó étvágyat!