A lazac pisztráng
filé egy igazán finom és egészséges étel, amit könnyedén elkészíthetünk
otthon is. A filézett lazac pisztráng kiváló fehérjeforrás, gazdag omega-3
zsírsavakban és számos fontos vitaminban és ásványi anyagban. Ahhoz, hogy
elkészítsük a lazac pisztráng filét, először alaposan mossuk meg a halat,
majd töröljük szárazra. Ezután sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és dörzsöljük
be fokhagymával és friss petrezselyemmel. Egy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat,
majd tegyük rá a filét bőrével lefelé. Süssük addig, amíg a bőr szép
aranybarnára pirul. Fordítsuk meg a halat, és süssük még néhány percig a
másik oldalát is. Ha szeretnénk valamilyen köretet is készíteni hozzá,
például párolt zöldségeket vagy bulgurt, akkor közben el lehet kezdeni ezeket
is elkészíteni. A kész lazac pisztráng filét tálaljuk frissen
citromkarikákkal vagy zöldfűszerekkel megszórva. Egyszerűen elkészíthető,
mégis elegáns étel, amivel garantáltan sikert aratunk vendégeink körében is.
Jó étvágyat!
