Házi Szalámi Recept

  A házi szalámi
készítése egy igazi gasztronómiai élmény, amelyet bárki könnyedén elkészíthet
otthon is. A következő recept segítségével lépésről lépésre megismerheted,
hogyan készül a hagyományos, ízletes házi szalámi. 1. Első lépésként szerezz
be jó minőségű sertéshúst, amelynek lehetőleg magas a zsírtartalma. Vágd apró
kockákra vagy daráljuk le. 2. Adj hozzá sót, borsot, fokhagymát és egyéb
fűszereket ízlés szerint, majd jól keverd össze a húst és a fűszereket egy
nagy tálban. 3. Ha van otthon szalámiformázó géped, használd azt a
formázásra. Ha nincs ilyen eszközöd, formázd kézzel a masszát hosszú szalámi
alakúra. 4. Következő lépésként szükséged lesz vastag műanyag vagy cellofán
zacskókra, amelyekbe belehelyezed a formázott szalámit. Kössél össze mindkét
végét és hagyd pihenni a húskeveréket legalább egy napig a hűtőszekrényben.
5. A következő napokban havonta egyszer fordítsd meg és nyomkodd meg az
elkészült szalámikat, hogy az egyenletesen érjen. 6. Kb. 3-4 hét múlva már
élvezheted is az ínycsiklandó házi szalámikat! Vágd vékony szeletekre és
tálald friss kenyérrel és savanyúsággal. Így egyszerűen elkészítheted otthon
is a finom házi szalámikat, amelyek garantáltan minden étkezést feldobnak
majd! Jó étvágyat!