A bableves az
egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elkészíthető hagyományos magyar étel.
Gazdag tápanyagokban, ízletes és laktató fogás, amely ideális választás lehet
hideg téli napokon. Elkészítése egyszerű, csak néhány alapanyag szükséges
hozzá: bab, húsleves alap, zöldségek (hagyma, sárgarépa, zeller) és fűszerek
(só, bors, babérlevél). Első lépésként áztassuk be a babot egy éjszakára
vízbe, majd másnap cseréljük le az áztatóvizet. Ezután kezdjük el párolni a
felaprított hagymát az olajon, majd adjuk hozzá a többi zöldséget is. Amikor
már megpuhultak a zöldségek, öntsük fel húsleves alappal és adjuk hozzá a
leszűrt babot is. Fűszerezzük ízlés szerint, majd főzzük addig, amíg a bab
teljesen megpuhul. Ha szeretnénk krémesebb állagú levest készíteni, akkor
turmixoljuk össze a levest egy botmixerrel. Így még finomabb lesz az ételünk.
A bablevest lehet tálalni pirított kenyérrel vagy friss petrezselyemmel
megszórva. Egy adag tejföl is jól passzol hozzá. A bableves nemcsak finom és
tápláló étel, de egyszerű elkészíteni is. Ideális választás lehet hétköznapi
ebédnek vagy vacsorának is. Jó étvágyat!