A grillezett
tintahal egy ízletes és könnyen elkészíthető tengeri étel, amely ideális
választás lehet nyári grillpartikra vagy akár hétköznapi vacsorákhoz is. A
tintahal rendkívül tápláló, alacsony kalóriatartalmú és magas fehérjetartalmú
élelmiszer, így egészséges választás lehet az étrendünkbe. A tintahal
előkészítése egyszerű, de fontos lépésekre kell odafigyelni. Először is
alaposan meg kell tisztítani a tintahalt, eltávolítva belőle a belsejét és a
csontvázát. Ezt követően érdemes bevagdosni a húsát, hogy jobban átsüljön és
ízes legyen. A tintahalat érdemes fűszerezni ízlés szerint, például sóval,
borssal, fokhagymával vagy citromlével. A tintahalat közepes-halvány tűzön
kell grillezni, mindkét oldalát 2-3 percig, amíg szép aranybarnára sül.
Fontos, hogy ne süssük túl a tintahalt, mert akkor gumis lesz és elveszíti
ízét. A grillezett tintahalat általában salátával vagy párolt zöldségekkel
tálaljuk. Ízesíthetjük még olívaolajjal, bazsalikommal vagy friss citromlével
is. Összességében a grillezett tintahal egy egyszerű, de ízletes étel lehet,
amely variálható és egészséges választás lehet az étrendünkbe. Érdemes
kipróbálni ezt a finomságot a következő grillpartin vagy vacsorán!