Görög Muszaka

  A görög muszaka
egy hagyományos görög étel, amelynek alapját általában padlizsán, darált hús
és béchamel szósz képezi. A muszaka elkészítése egyszerű, de időigényes
folyamat. 1. Első lépésként a padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és
hagyjuk állni egy ideig, hogy kijöjjön belőle a felesleges nedvesség. 2.
Közben egy serpenyőben pirítsunk meg apróra vágott hagymát és fokhagymát
olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk meg. 3. Amikor a hús
már majdnem elkészült, adjunk hozzá paradicsompürét és fűszereket (pl. só,
bors, oregano) ízlés szerint. 4. Egy másik serpenyőben készítsük el a
béchamel szószt: olvasszunk fel vajat, adjunk hozzá lisztet és keverjük
össze, majd apránként öntsük hozzá a tejet és folyamatosan keverjük, hogy ne
legyen csomós. 5. Az összes összetevőt rétegezzük egy tepsibe: először
padlizsán szeletek, majd a húsos réteg, ismét padlizsán és végül a béchamel
szósz. 6. Végül tegyük be a tepsit a sütőbe és süssük addig, amíg a teteje
aranybarna nem lesz. A görög muszaka ízes, tápláló étel, amely tökéletes
választás lehet egy könnyű vacsorához vagy akár ünnepi alkalomra is. Próbáld
ki otthon is elkészíteni ezt az ínycsiklandó fogást!