Gombával Töltött Cukkini

  A gombával töltött
cukkini egy könnyű és ízletes étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors
vacsorához vagy akár egy különlegesebb ebédhez is. A recept lépéseit könnyen
követhetőek, és az elkészítése sem igényel túl sok időt vagy konyhai
tapasztalatot. Először is válasszunk ki jó minőségű, friss cukkiniket a
recepthez. Mossuk meg alaposan őket, majd vágjuk ketté őket hosszában, és
kanalazzuk ki a belsejüket, hogy helyet tegyünk a tölteléknek. A gombát is
mossuk meg és vágjuk apró darabokra. Egy serpenyőben pirítsunk meg egy kis
hagymát és fokhagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a gombát és pároljuk pár
percig. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval vagy bármilyen
más kedvenc fűszerünkkel. Miután a gomba megpuhult, vegyük le a tűzről és
keverjük össze egy tálban reszelt sajttal és esetleg egy kevés
zsemlemorzsával. Töltsük meg a cukkiniket ezzel a keverékkel, majd tegyük
őket előmelegített sütőbe 180 fokra kb. 20-25 percre. Amikor a cukkinik szép
aranybarnák lesznek a tetejükön, vegyük ki őket a sütőből és már tálalhatjuk
is. A gombával töltött cukkini remekül passzol köretként húsokhoz vagy akár
önmagában is egy könnyű vacsorának. Összegezve, a gombával töltött cukkini
egy egyszerű és ízletes étel, amelyet bárki könnyedén elkészíthet otthon is.
Próbáljátok ki ti is ezt az egészséges és finom fogást otthon!