A gombás töltött
cukkini egy könnyen elkészíthető és ízletes étel, amely ideális választás
lehet egy gyors és egészséges vacsorához. A recept lépéseit követve
garantáltan sikert fogsz elérni, még akkor is, ha kevés tapasztalattal
rendelkezel a konyhában. Először is, válassz ki 2-3 közepes méretű cukkinit,
melyeket hosszában vágj meg és kanalazd ki a magjukat. A kivájt cukkinik
belsejét ne dobd ki, mert azt is fel fogod használni a töltelék
elkészítéséhez. A következő lépésben piríts meg egy kis hagymát és fokhagymát
kevés olívaolajon egy serpenyőben. Add hozzá a felaprított gombát (lehetőleg
barna vagy csiperke), valamint a kivájt cukkini belsejét. Fűszerezd ízlés
szerint sóval, borssal és friss fűszernövényekkel. Amikor a gomba és cukkini
már megpuhultak, vedd le a tűzről és keverj hozzá egy kevés zúzott
paradicsomot vagy paradicsomlépet. Ezt követően töltsd meg vele a kivájt
cukkinit és szórd meg reszelt sajttal. Végül tedd be a töltött cukkiniket
előmelegített sütőbe és süsd addig, amíg a sajt szép aranybarnára nem sült.
Tálald friss zöldsalátával vagy pirított kenyérrel. Összességében a gombás
töltött cukkini egy egyszerű, de nagyszerű étel lehet, amely sokféleképpen
variálható. Próbáld ki te is és élvezd az egészséges és finom ízeket!
