A füstölt szalonna
elkészítése egy hagyományos, ízletes és egyszerű módszer, amelyet otthon is
könnyedén elvégezhetünk. A füstölt szalonna készítése során a
szalonnaszeleteket füstölésnek vetjük alá, hogy egy intenzívebb ízt és aromát
kapjunk. Először is válasszunk minőségi, vastagabb szeletelt szalonnát a
füstöléshez. Fontos, hogy a szalonna ne legyen túl vékony, mert ilyen esetben
könnyen kiszáradhat a füstölés során. A következő lépés a füstölő készítése. Ehhez
szerezd be egy füstölőt és faforgácsot vagy faszénat. Tegyél egy réteg
faforgácsot vagy faszénat az aljára, majd helyezd rá a rácsot, amire a
szalonnaszeleteket helyezed. A szalonnaszeleteket szórd meg sóval és borsjal
ízlés szerint. Ha szeretnéd tovább fűszerezni, akár paprikát vagy más
fűszereket is hozzáadhatunk. Helyezd a szalonnaszeleteket a rácsra a
füstölőbe, majd gyújtsd meg a faforgácsot vagy faszénat. A füstölést lassú
tűzön végezzük, hogy a szalonna lassan átvegye a füstös ízt. Kb. 1-2 óra
elteltével a szalonna már készen is lehet. Amikor elkészült, vedd ki a
füstölőből és hagyd kihűlni. A frissen füstölt szalonnát hidegen is lehet
tálalni például pirítóssal vagy salátával. Összességében tehát a füstölt
szalonna készítése nem igényel nagyobb hozzáértést vagy speciális eszközöket.
Próbálkozz bátran otthon is ezzel az egyszerű módszerrel és élvezd az
ínycsiklandó eredményt!