A darált hússal
töltött gomba egy fantasztikus és egyszerűen elkészíthető étel, amely ideális
választás lehet egy gyors vacsorához vagy akár egy ünnepi ebédhez is. Az első
lépés az, hogy megválogassuk a megfelelő méretű és formájú gombákat. Legjobb
választás a nagyobb fehér gombafej, amely könnyen lehet megtölteni és sütés
közben sem fog szétesni. Miután megtisztítottuk és kivágtuk a gomba tönkjét,
elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben pirítsunk meg egy kis hagymát és
fokhagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük ízlés
szerint sóval, borssal és friss zöldfűszerekkel. Amikor a hús már szép barna
színű, vegyük le a tűzről és keverjünk hozzá egy kis reszelt sajtot a
krémességért. Ezután töltsük meg a gombafejeket ezzel a finom töltelékkel. A
megtöltött gombákat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd szórjunk
rájuk még egy kevés reszelt sajtot a tetejükre. Süthetjük őket előmelegített
sütőben kb. 20-25 percig, amíg a sajt aranybarnára pirul. A darált hússal
töltött gombák remekül passzolnak köretként pirított zöldségekhez vagy friss
salátákhoz is. Könnyen elkészíthetőek, így bátran ajánlom mindenkinek, akinek
nincs sok ideje főzni, de mégis szeretne valami finomat az asztalra tenni. Jó
étvágyat!
