A basmati rizs egy
ízletes és aromás fajta, amely a hagyományos indiai és pakisztáni konyhák
elengedhetetlen része. Ha szeretnéd tökéletesen megfőzni ezt a finom rizst,
kövesd ezeket az egyszerű lépéseket. 1. Először is moss meg alaposan 1 csésze
basmati rizst hideg víz alatt. Ezzel eltávolíthatod a felesleges keményítőt
és a szennyeződéseket, ami segít abban, hogy a rizs ne ragadjon össze főzés
közben. 2. Tegyél egy lábast tűzre, önts bele 2 csészényi vizet és kezd el
forralni. Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy teáskanálnyi sót is az ízesítéshez.
3. Amikor a víz felforrt, szűrd le a rizst és add hozzá a forrásban lévő
vízhez. Keverd össze az egészet, majd fedd le a lábast. 4. Kisaddig főzd a
rizst, amíg a víz elpárolog, majd vegyük le a tűzről és hagyd pihenni 5-10
percig. 5. Végül óvatosan villával keverd át a rizst, hogy levegős legyen és
ne ragadjon össze. És voilà! Íme egy tökéletesen főtt basmati rizs, amit
bármilyen indiai vagy pakisztáni étel kísérőjeként tálalhatsz. Próbáld ki ezt
a receptet otthon és garantáltan sikert aratsz vendégeid körében!