Az articsóka egy
fantasztikus zöldség, ami nem csak finom, de egészséges is. Sokan azonban nem
tudják, hogyan készítsék el vagy mit is kezdjenek vele. Ezért most
összegyűjtöttem néhány egyszerű receptet, amivel garantáltan megszereted majd
ezt a növényt. Először is, hogy hogyan kell elkészíteni az articsókát:
először mossuk meg alaposan, majd vágjuk le a tetejét és az alsó részét.
Ezután távolítsuk el a külső leveleket, és a kemény részeket a levél
alapjáról. Végül vágjuk félbe és távolítsuk el a bojtot vagy szénát. Az egyik
legnépszerűbb módja annak, hogy elkészítsük az articsókát, az főzése.
Egyszerűen sózzuk és borsozzuk meg, majd főzzük kb. 30-40 percig forró
vízben, amíg puha nem lesz. Ezt követően tálalhatjuk olívaolajjal és
citromlével. Ha szeretnénk valami különlegesebbet készíteni, próbáljuk ki az
articsóka krémlevest. Ehhez pucoljunk meg 4-5 articsókát, majd pároljuk meg
őket vajon vagy olívaolajon. Adjunk hozzá hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk
meg őket. Öntsük fel zöldségalaplével és tejföllel, majd főzzük puhára az
articsókákat. Turmixoljuk össze a levest simára, majd tálalhatjuk friss
petrezselyemmel és pirított kenyérrel. Az articsóka tehát egy igazán
sokoldalú és finom zöldség, amit érdemes beépíteni az étrendünkbe. Remélem
ezekkel a receptekkel kedvet kaptál te is ahhoz, hogy kipróbáld! Jó étvágyat!