A karfiolleves egy
egyszerű, de ízletes és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető otthon is. A
karfiol gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így rendkívül
egészséges választás a hideg téli napokra. Az alap recept nagyon egyszerű:
először meg kell pucolni és fel kell vágni a karfiolt, majd egy lábasban
olajon vagy vajon meg kell pirítani egy kis hagymát és fokhagymát. Ezután
adjuk hozzá a karfiolt és pároljuk néhány percig. Felöntjük vízzel vagy
zöldség alaplével, majd fűszerezzük sóval, borssal és friss petrezselyemmel.
Hagyjuk főni, amíg a karfiol megpuhul. Ha szeretnénk még krémesebb textúrát
elérni, akkor turmixgépben pépesíthetjük a levest. Ha pedig valami extra ízt
szeretnénk hozzáadni, akkor tehetünk bele reszelt sajtot vagy pirított
bacon-t. A karfiolleves remek lehetőség arra, hogy változatosságot vigyünk a
mindennapi étkezéseinkbe, ráadásul nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.
Próbáljátok ki ti is!