A zabrudi recept
egy hagyományos orosz étel, amelyet általában hideg téli estéken
fogyasztanak, hogy felmelegítsék magukat és táplálják a testüket. A zabrudi
egyféle grúzpüré, amelyet burgonyából, hagymából és füstölt kolbászból
készítenek. A zabrudi elkészítése egyszerű, de nagyon ízletes ételt
eredményez. Először meg kell főzni a burgonyát sós vízben, majd leszűrni és
pépesíteni. Eközben egy serpenyőben meg kell pirítani a hagymát és a füstölt
kolbászt. Amikor ezek elkészültek, össze kell keverni őket a burgonyapürével.
A zabrudit melegen vagy hidegen lehet tálalni, de általában melegen
fogyasztják, hogy igazán jól átmelegítse az embert a hideg időben. Sokan még
mustárt vagy savanyúságot is adnak hozzá ízesítésként. A zabrudi nagyszerű
választás lehet egy gyors és gazdag vacsoraként, amikor nincs időnk vagy
kedvünk hosszasan főzőcskézni. Kipróbálhatjuk akár hétköznapi vacsoraként is,
hogy egy kis változatosságot vigyünk az étkezésünkbe. Érdemes kísérletezni az
ízekkel és különféle hozzávalókkal is!
