Kép háttér eltávolítása

A kép hátterének eltávolításával hangsúlyozod a fénykép tárgyát és el tudod tüntetni a nem jó hátteret, ki tudod emelni a képből a fontos részt.

A háttér eltávolítására vannak automatikus funkciók, a cikk első részében erről írok, a második részében olyan módszereket találsz, amivel az automatikus funkció nem boldogul. Ebben az esetben kézzel, kattintgatva kell kijelölni és eltávolítani a hátteret, vagy a kép egy részletét.

Az átlátszó háttér csak PNG formátumban marad meg, tehát abban kell elmenteni. JPG formátumban fehér háttér jelenik meg. A háttér szerkesztésére olyan képszerkesztő programot kell használni, amely képes a rétegeket kezelni (pl. Photopea, Pixlr, Gimp, Photoshop, Affinity Design stb.)

Kép átlátszó háttér online:

Csak be kell húzni a képet és automatikusan eltüntetni a hátteret. Egyúttal le is tömöríti és PNG formátumban le lehet tölteni. https://www.remove.bg/ 

Kép háttér eltávolítása: Photopea

Ha a remove.bg nem ad 100%-os eredményt, akkor egy képszerkesztő program kell, ami képes rétegeket is kezelni és fejlettebb funkciói is vannak. Nem kell megijedni, rengeteg ilyen van a neten, a használatuk gyors és egyszerű Az egyik ilyen a Photopea. Válaszd a Kijelölés menü Mágikus Kijelölés menüpontját, töröld ki a nem kellő részeket, nyomj az OK gombra és máris kész a háttér eltávolítása. Ha másik hátteret akarsz, húzd be a felületre és a kép kitölti az üres részeket. A kész képet a Fájl menü Exportálás mint menüpontjában a PNG-re nyomva tudod elmenteni.

Kép háttér eltávolítása
Kép háttér eltávolítása

Kép hátterének eltávolítása online:Pixlr

A Pixlr szintén egy ingyenes, fantasztikus tudású online képszerkesztő program. A háttér eltávolítása egyszerű és gyors. A pixlr.com-ra navigálva válaszd az Advanced editor módot, majd a Layer menü AI Auto Mask funkcióját, ami mesterséges intelligenciával támogatott automatikus maszkolást jelent. Magyarul eltávolítja a kép hátterét 🙂

kép körbevágása online

háttérkép eltávolítása

kép háttér eltávolítása online ingyen

online kép háttér eltávolítása

kép kivágása online

háttér eltávolítása képről online

háttér nélküli kép készítése

képek hátterének eltávolítása

háttér eltávolítása online

Vissza a főoldalra: Fotó szerkesztés

Partnereink:

képszerkesztő

profi képszerkesztő program letöltés ingyen magyarul

Pénztárca rendelés

Vegán pénztárca

esküvői meghívó

hüvelyk cm

méregtelenítés házilag

szívhez szóló szülinapi köszöntő