Kép élesítés

A kép élesítését a ”Sharp” vagy “Sharpness” funkcióval tudod elvégezni. Ezt több online képszerkesztő program is tudja. A cikkben bemutatom, hogy az egyes képszerkesztő programokban hogyan tudod elvégezni a fotó élesítést.

Kép élesítés: BeFunky

A BeFunky sok funkcióval rendelkező online képszerkesztő program. Az oldalon elsőként kattints a  “Get Started” gombra, majd válaszd az “Edit photo” gombot. A szerkesztőfelületre húzd be a képet, amivel dolgozni akarsz.

Kép élesítés

Kép élesítés

A bal oldalon látod a funkciókat. A zöld pöttyel jelölt funkciók fizetős funkciók, ami mellett nincs pötty, az ingyenes. 

Kép élesítés

Nyomd meg a “Sharpen” gombot. Két opció közül lehet választani. Az egyik az “Adjust”, ez a teljes képet élesíti. A csúszka mozgatásával tudod változtatni az élességet, majd az “Apply” gomb megnyomásával véglegesíted.

Kép élesítés

A másik fül, az “Erase” alatt a kurzorral tudod alkalmazni az élesítést, vagy elmosást. A “Remove” gomb az eltávolítást, azaz ebben az elmosást jelenti. A “Keep” gomb az élesítést. az alatta lévő csúszkával az ecset méretét “Brush Size”, a keménységét “Brush Hardness” és az erősségét “Brush Strength” tudod állítani. 

Kép élesítés

A kettő között az a különbség, hogy az élesítés vagy elmosás mértékét kétféleképpen tudod szabályozni az egérrel. Az egyik lehetőség az, hogy sokáig ott tartod a kurzort és folyamatosan egyre élesedik, ebben az esetben “Brush Strength” beállítása szabályozza, hogy milyen mértékben érvényesül a hatás. A “Brush Hardness” pedig a kezdőértéket határozza meg, tehát ha csak egyet kattintasz, milyen mértékben élesít vagy homályosít. Ez mindegyik másik eszközre igaz.

A gyakorlatban kis kattintásokkal érdemes haladni és folyamatosan ellenőrizni az eredményt. Ha valami nem jól sikerült, vissza kell vonni azt a CTRL + Z billentyűkombinációval. A képszerkesztő legjobb barátja a visszavonás opció 🙂   

Ha végeztél, kattints az “Apply” gombra, majd a felső sávban a “Save” legördülő menüből válaszd ki, hova szeretnéd menteni. A számítógéped a “Computer” gomb. A megjelenő lehetőségek a “JPG”, “PNG” és “PDF” formátum. A képekre a JPG a leggyakoribb, a csúszkával a méretét tudod állítani. A webre 300-400 kByte-ig teljesen rendben van. Ha nyomtatni szeretnéd, akkor a PDF is jó megoldás.

Kép élesítés
Kép élesítés

Photopea kép élesítés

A Photopea egy online ingyenes “photoshop”. Hasonló módszerrel kell dolgozni benne, mint a Photoshopban. A képet húzd be a munkafelületre, majd a Szűrő menü Életlenítési menüpontjában az Intelligens életlenítés funkciót válaszd ki.

Megjelenik két csúszka. A Sugár csuszkát érdemes elmozdítani. Ha az élesítéssel lehet javítani a képen, akkor a Photopea-val menni fog!

https://www.photopea.com/

Kép élesítés

Pixlr kép élesítés

A Pixlr az egyik legelterjedtebb online képszerkesztő, “fotosoppoló” program. Mindegyik eszközről használható, számítógépről biztosítja a legjobb funkcionalitást. A munkafelületre húzd be a képet és máris lehet szerkeszteni.

A Pixlr nyitóoldalán választhatsz a Pixlr X és Pixlr E között. A Pixlr E a hagyományos, photoshopra emlékeztető, kicsit bonyolult felülettel fogad, míg a Pixlr X egy áttekinthetőbb, egyszerűbb kezelőfelülettel.

Homályos kép élesítése a PXLR E programmal: a menüben válaszd a Filter menü Details almenüből a Sharpen funkciót. A csúszkán állítsd be az élesítés erősségét. A képen azonnal látod a változást.

Fotó élesítés

https://pixlr.com/e/

Fotó élesítés

Fotor kép élesítés

A Fotor egy kiváló, ingyenes, regisztrációval használható képszerkesztő program. Egyes funkciói prémium előfizetés után érhetőek el, viszont az ingyenes verzió is rengeteg hasznos funkciót tartalmaz.

A homályos kép élesítéséhez használd az Adjust/Basic Adjust/ Sharpness funkciót:

kép élesítése online

Vissza a főoldalra: Fotó szerkesztés

Partnereink:

képszerkesztő

profi képszerkesztő program letöltés ingyen magyarul

Pénztárca rendelés

Vegán pénztárca

esküvői meghívó

hüvelyk cm

méregtelenítés házilag

szívhez szóló szülinapi köszöntő