Infografika készítő program

Az infografika könnyű és emészthető formákban tár elénk adatokat, amik elemzése nehéz és unalmas lenne. Az infografikát már az 1600-as években elkezdték használni, közgazdász adatok bemutatására. Ma már a grafikus programokkal nagyon egyszerűvé vált az infografikák készítése online. 

Az infografika két része, amely egymástól jól elkülöníthető: a tartalom és a design.

Ha még nem vagy gyakorlott az infografika készítésében, akkor ne akarj mindkettőben tökéletes eredményt elérni. A designhoz idő kell, mire elsajátítod a megfelelő technikai ismereteket. Helyezd a hangsúlyt a tartalomra, a design pedig legyen egyszerű, jól áttekinthető. 

AZ INFOGRAFIKA KÉSZÍTÉS online 3 LÉPÉSE:

 1. az ötlet meghatározása
 2. az adatok összegyűjtése
 3. vizualizálás

Az infografikák elkészítésének lépései:

 1. Határozd meg az infografika készítés célját: mit akarsz bemutatni, mire akarod felhívni a figyelmet? Néhány ötlet: blogposzt készítése, mit tartalmaz a terméked, szolgáltatásod, miben különbözik a konkurenciától. Érdekes tények, statisztikák. Meglepő eredmények, jövőbeni lehetséges trendek. Szakdolgozathoz, cikkekhez összegzés, adatfeldolgozás stb.
 2. Gyűjts adatokat az infografikához, készíts vázlatot! Akármennyire is úgy érzed, hogy minden szükséges információt tudsz a témáról, érdemes elsőként egy vázlatot készíteni. Ha ez megvan, nézd át, hogy mindent tartalmaz-e az adott témában. Nézz át néhány külső forrást, ellenőrizd a tényeket! Állítsd össze páratlan számú pontokba. Kutatások alapján a páratlan számú pontok a keltik fel a leginkább a figyelmet ( 3 titok, 5 tipp, 9 kihagyhatatlan lépés stb.)
 3. Vizualizáld az adatokat. Gyűts ötleteket, nézz meg már elkészült infografikákat. Számtalan sablon, minta alapján el lehet készíteni az infografikát. Ha egyszerűen rákeresel Google-ben, vagy Pinteresten vagy bármely más keresőben, rengeteg inspirációt kaphatsz. Azonban vedd figyelembe, hogy ezeket az inforgrafikákat profik készítették, így elsőre, vagy lehet sokadik próbálkozásra sem lesz olyan az eredmény, mint amit a Google-ben látsz.

  A vizualizálás lehetőségei (a 3-kat javaslom):

  1. saját magad készíted el az infografikát nulláról
  2. már meglévő sablont használsz és alakítod át.
  3. inspirálódsz és egy számodra tetszetős alapján, egyszerűbben, vagy átalakítva elkészíted a saját infografikádat. Az alábbi videóban erre láthatsz példát:

Több profi infografika készítő program van az interneten. Keress számodra tetszetős sablont és használd ingyenesen.

Infografika készítő program: Canva: www.canva.com

Egy ingyenes regisztráció után több 100 inforgrafika sablon áll rendelkezésedre, és még sok-sok más, kategóriákba rendezve. Ebben a cikkben írok a Canva használatáról.

Infografika készítő program: Snappa: www.snappa.com

Szintén ingyenes képszerkesztő, rengeteg ingyenes sablonnal. Ebben a cikkben írtam részetesen a snappáról. Válogass az ingyenes sablonok között, majd alakítsd át és használd!

Infografika készítő program: Venngage https://venngage.com

Míg a fenti két program online képszerkesztő, a Venngage kifejezetten infografikák készítésére lett létrehozva. Ez a cikk részben a Venngage infografika készítés útmutatója alapján született. Javaslom a következő weboldalt, ha mélyebben el akarsz merülni az infografikák világában: https://venngage.com/blog/how-to-make-an-infographic-in-5-steps/

Vissza a főoldalra: Fotó szerkesztés

Partnereink:

képszerkesztő

profi képszerkesztő program letöltés ingyen magyarul

Pénztárca rendelés

Vegán pénztárca

esküvői meghívó

hüvelyk cm

méregtelenítés házilag

szívhez szóló szülinapi köszöntő