A sárga burgonya
egy ízletes és tápláló zöldség, amely számos különböző módon elkészíthető.
Egyik legnépszerűbb módja a sütés, amelynek során ropogós, aranybarnára sült
krumplit kapunk. Először is válasszunk ki jó minőségű sárga burgonyát a
sütéshez. Mossuk meg alaposan, majd hámozzuk meg vagy hagyjuk rajta a héját –
ez az ízlésünkön múlik. Vágjuk fel kis kockákra vagy szeletekre, attól
függően, hogy milyen formában szeretnénk sütni. Egy tepsit kenjünk ki olajjal
vagy vajjal, majd terítsük szét rajta a burgonyaszeleteket úgy, hogy
egyenletesen eloszlanak. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal,
fokhagymaporttal vagy bármilyen más kedvenc fűszerünkkel. Végül előmelegített
sütőben süsd őket aranybarnára és ropogósra. Időnként keverd át őket a
tepsiben, hogy egyenletesen megsüljenek minden oldalról. A sárga burgonya
sült változata ideális kiegészítése lehet bármi ételnek – lehet mellé
köretként fogyasztani vagy önálló fogásként élvezni. Egyszerű elkészítése miatt
gyors és könnyű vacsora lehetőséget nyújt azoknak is, akiknek kevés idejük
van ételt készíteni. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű és finom receptet
otthon!Ízesítsétek a saját ízlésetek szerint és élvezzétek a ropogós,
aranybarnára sült sárga burgonyát!