Az őszi időszak
egyik legkedveltebb gyümölcse az őszibarack, melyből fantasztikus szörp
készíthető. A őszibarack szörp könnyen elkészíthető otthon is, és rengeteg
módon felhasználható a mindennapokban. Először is válasszunk érett, zamatos
őszi barackot a szörphez. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel apró
darabokra. Egy lábasban keverjünk össze cukrot és vizet, majd adjuk hozzá az
apróra vágott barackot. Forraljuk fel az egészet, majd hagyjuk felfőni néhány
percig. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Amikor már langyosra
hűlt a szörp, passzírozzuk át egy szitán vagy gézen, hogy eltávolítsuk belőle
a barack darabokat. Ezután töltsük üvegekbe a szörpöt, és tároljuk hűvös
helyen. Az őszi barack szörp nagyszerű alapanyaga lehet frissítő koktéloknak,
üdítőknek vagy akár desszerteknek is. Szintén remekül passzol
gyümölcssalátákhoz vagy akár egy finom túrós palacsintához is. Összességében
az őszi barack szörp könnyen elkészíthető otthon is, és sokféleképpen
felhasználható. Próbálja ki ön is ezt az ínycsiklandó és természetes ízekkel
teli italt a következő alkalmakkor!