Töltött Cukkini Darált Hússal

  A töltött cukkini
egy egyszerű, mégis ízletes étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is.
A recept alapját a friss cukkini és a darált hús képezi, de természetesen
bátran variálhatunk az ízesítőkkel és a feltétekkel is. Először is válasszunk
ki egy jó minőségű, nagy méretű cukkinit, amelyet alaposan mossunk meg, majd
vágjuk ketté hosszában. A magházát óvatosan kanállal vájuk ki, hogy helyet
adjunk a tölteléknek. Ezután mehetünk át a darált hús elkészítésére. Egy
serpenyőben pirítsunk meg egy hagymát és fokhagymát olajon, majd adjuk hozzá
a darált húst és fűszerezzük ízlés szerint. Ha szeretnénk extra ízt adni az
ételnek, akár zöldségeket vagy fűszernövényeket is hozzákeverhetünk. A
következő lépésben a cukkini felét töltsük meg a darált hússal, majd
helyezzük őket egy tepsibe. Öntsünk alá egy kevés vizet vagy
paradicsomszószt, majd fedjük le folpack-kel vagy alufóliával. Végül süssük
őket előmelegített sütőben kb. 30-40 percig, amíg a cukkini megpuhul és a
töltelék átsül. Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel vagy reszelt
sajttal. A töltött cukkini darált hússal egyszerűen elkészíthető étel, amely
ideális választás lehet egy gyors hétköznapi vacsorához vagy akár egy ünnepi
ebédhez is. Próbáljátok ki ti is otthon!