A tojás az egyik
legnagyobb szuperélelmiszerünk, hiszen tele van fehérjével, vitaminokkal és
ásványi anyagokkal. Emellett könnyen és gyorsan elkészíthető, így remek
alapanyag lehet reggelire, ebédre vagy vacsorára is. 1. Reggeli: A legtöbbünk
számára a reggeli elengedhetetlen része a tojás. Készíthetünk belőle
rántottát, tükörtojást, omlettet vagy akár főtt tojást is. Ezekhez bátran
párosíthatunk zöldségeket, sajtokat vagy akár sonkát is. 2. Ebéd: Ha gyors ebédre
vágyunk, akkor egy tojásos ételek mindig jó választás lehet. Egy salátába
kevert főtt tojás vagy egy tükörtojás pirítóssal kiváló lehetőség a
munkahelyi ebédre. 3. Vacsora: A tojást akár vacsorára is fogyaszthatjuk. Egy
finom rántotta vagy omlett zöldségekkel és sajttal kiegészítve laktató és
ízletes fogás lehet a nap lezárására. 4. Desszert: Nem csak sós ételekhez
használhatunk tojást, hanem desszertek készítésére is remekül alkalmas.
Pudingokhoz, süteményekhez vagy palacsintákhoz is hozzáadhatunk tojást a
tökéletes állag eléréséhez. 5. Egészség: Fontos tudni, hogy a tojásnak magas
a fehérje tartalma, ami segíti az izomépítést és hosszan tartó jóllakottság
érzést biztosít. Emellett tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is,
mint például a B-vitaminok, A- és D-vitamin, valamint vas és cink.
Összességében a tojásból készült ételek sokfélesége és egészségmegőrző
tulajdonságai miatt érdemes rendszeresen beiktatni az étrendünkbe. Legyen szó
reggeliről, ebédről vagy vacsoráról, mindig találhatunk valamilyen ízletes és
tápláló receptet, amelyben a tojás az alapanyag.Így nem csak finom fogásokat
készíthetünk magunknak, de egészségünket is megőrizhetjük!