A teljes kiőrlésű
palacsinta egy egészséges és finom reggeli vagy desszert lehetőség, amely
tele van rosttal és tápanyagokkal. Ezek a palacsinták kiváló alternatívát
jelentenek a hagyományos fehér lisztből készült változatok helyett, mivel
segítenek stabilizálni a vércukorszintet és hosszabb ideig teltségérzetet
biztosítanak. Elkészítésük egyszerű, csak néhány alapanyagra van szükségünk:
teljes kiőrlésű liszt, tojás, tej (vagy növényi tej), só, olaj vagy vaj a
sütéshez. Először keverjük össze a lisztet, a sót és a tojást egy tálban,
majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük simára a tésztát. Hagyjuk
pihenni kb. 10-15 percig, majd süssük ki a palacsintákat egy forró
serpenyőben. A palacsinták töltelékét változatosan variálhatjuk:
gyümölcsökkel, joghurttal, mézzel vagy akár dióval is. Fontos azonban
figyelni arra, hogy ne terheljük túl őket cukorral vagy sziruppal, hogy
megmaradjon az egészséges jellegük. Összességében elmondható, hogy a teljes
kiőrlésű palacsinta remek választás lehet a reggeli vagy uzsonna
kiegészítéseként. Egyszerű elkészítése és egészséges összetevői miatt ideális
választás lehet mindazoknak, akik szeretnének egészségesebben táplálkozni és
mégis élvezetes fogásokat fogyasztani.